OLINT logo
   

Stimaţi clienţi, Supermarketul OLINT functioneaza in programul normal
de lucru de Luni pana Vineri intre orele 8-19 si Sambata intre orele 8-16
cu stricta respectare a normelor de prevenire a COVID-19 prezentate AICI
Home
Webmail
FIRMA PRODUSE SERVICII DISTRIBUŢIE PARTENERI CARIERĂ CONTACT

taxa verde

Despre TAXA VERDE şi colectarea selectivă a deşeurilor la Supermarket OLINT

Este esenţial să reciclăm

Într-o lume din ce în ce mai populată, odată cu cerinţe din ce în ce mai mari pentru hrană, spaţii de locuit, energie, locuri de muncă şi cu o economie de consum care răspunde acelor cerinţe, producând în mod constant bunuri cu durată limitată de viaţă, este esenţial să refolosim, să reciclăm, să repunem în circulaţie materiile prime reutilizabile şi să colectăm produsele care conţin substanţe periculoase care dacă ar fi aruncate la comun în gropile cu gunoi menajer, ar polua ireparabil mediul înconjurător, cu mult timp după ce noi nu vom mai fi.

Orice produs din hârtie, plastic, sticlă sau metal NU este gunoi, este un produs care şi-a terminat durata de viaţă şi poate fi descompus, dezasamblat şi transformat în altceva.

Cu toţii trebuie să conştientizăm efectele pe care le avem asupra mediului înconjurător şi să încercăm să afectăm cât mai puţin echilibrul delicat al naturii iar una din cele mai directe, simple şi eficiente activităţi este cea de reciclare.

Ce este „Taxa verde“

Conform OUG 5/2015 din 2 aprilie 2015, „taxa verde“, „timbrul verde“ sau „taxa vizibilă“ reprezintă costul ce acoperă procesul de colectare, gestionare şi reciclare a DEEE, acesta fiind evidenţiat separat pe documentele de achiziţie ale produselor.

Taxa verde este colectată de către comerciant şi se transferă periodic către organizaţia colectivă non-profit responsabilă de procesul colectării şi reciclării.

Taxa verde se aplică echipamentelor electrocasnice, electronicelor de consum şi IT&C, valoarea acesteia fiind stabilită diferenţiat, pe categorii de produse şi inclusă în preţul de vânzare al produselor.

Art Categorie Valoare taxa 
1a. Echipamente de transfer termic 6 lei / buc
4 Panouri fotovoltaice 1 leu / kg
5a. Echipamente de iluminat 1 leu / buc
5b. Unelte electrice si electronice de mici dimensiuni 2.5 lei / buc

Ce înseamnă DEEE

Deşeurile de echipamente electrocasnice şi electronice (DEEE) reprezintă orice echipament electrocasnic, electronic sau IT&C care şi-a depăşit durata de viaţă, este defect sau nedorit şi trebuie colectat.

Acestea pot conţine substanţe periculoase care pot avea un impact negativ asupra mediului şi sănătăţii umane în cazul în care DEEE nu sunt colectate selectiv şi gestionate conform prevederilor legale.

Conform legii, utilizatorii au obligaţia de a colecta separat DEEE şi de a nu le arunca la comun odată cu restul deşeurilor.

Autorităţile locale trebuie să asigure spaţiile necesare pentru colectarea selectivă a deşeurilor precum şi funcţionalitatea acestora.

Predarea, de către utilizator, a deşeurilor de echipamente electrocasnice şi electronice la punctele de colectare municipale, societăţile autorizate de colectare/reciclare sau distribuitori facilitează refolosirea, reciclarea sau alte forme de valorificare a acestora.simbol materiale reciclabile

Echipamentele care fac obiectul acestor reglementări sunt marcate cu simbolul alăturat:

Colectare selectivă la Supermarket OLINT

Momentan, echipamentele DEEE pe care orice utilizator le poate aduce la Supermarket OLINT în vederea colectării, sunt:

reciclare becuri economice

Becuri economice

reciclare becuri LED

Becuri LED

reciclare tuburi fluorescente

Tuburi fluorescente

S.C. OLINT COM S.R.L. este înregistrată în Registrul de punere pe piaţă a echipamentelor electrice şi electronice cu numărul: RO - EEE - 3291 - 2019 - 07 - 02
HOME / PRODUSE / SERVICII / DISTRIBUTIE / PARTENERI / CARIERA / CONTACT
POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE
Copyright © 2020 OLINT Rădăuţi. Toate drepturile rezervate.
tigla metalica, tabla acoperis. Web design & optimizare seo - SANNET®.